Tillbaka i gamla spår – nu trendar vinylskivan igen

De digitala musiktjänsterna är många – men ändå växer nu intresset för att gå tillbaka till gamla spår. 
Bokstavligt talat. Vinylskivan är det nygamla heta, både i nyproduktion och på begagnatmarknaden.

Samtidigt som den digitala utvecklingen fortsätter framåt har intresset för gamla spår blivit allt mer trendigt. Vinylskivan är en av de hetaste prylarna just nu och trenden fortsätter att växa, något som syns tydligt på begagnatmarknaden. 

På Tradera är vinylskivan en av de prylar som har ökat mest i försäljning och det finns just nu över 25 000 skivor att hitta på sajten. Även om det framför allt har varit musik från 50- och 60-talet som har stått för den största försäljningen menar Sofia Hagelin som är presschef på Tradera att vinylskivor lockar fler än bara gamla veteraner.
– Köparna av vinylskivor hos Tradera är både ”millennials” från den digitala generationen som vill ha något fysiskt att hålla fast vid, och gamla veteraner som en gång gjorde sig av med sin samling för att köpa cd-skivor, säger hon.

Att köpa upp en ny samling kan dock komma att kosta. Den dyraste plattan som har sålts på Tradera var en David Bowie-platta som gick för 11 450 kronor. Även en Kent-platta har gått loss för många ören varav den dyraste gick för 8 999 kronor.

Här ser du vilka skivor som kostar mest på Tradera just nu 

Men det är inte bara på begagnatmarknaden som skivan har gjort succé; även skivbolagen har plockat upp intresset och flera av jättarna har tagit tillbaka vinylen till livsmedelskedjorna. Några välkända namn som nu ger ut sina legendariska album i LP-format är bland annat David BowieLed Zeppelin och Pink Floyd. Även nya titlar ges ut i LP, bland annat Håkan Hellström och Ed Sheerans senaste album Divide som går att hitta här

För dig som har smak för det gamla fenomenet finns det helt enkelt mängder av både gamla och nya skivor att välja bland, och vill du inte nöja dig med en eller två går det nu att investera i en samling på hela 1 000 skivor här


Nostaliglistan: Fynda de hetaste prylarna från förr:

Saknar du din gamla mp3 när du ser de här? 

Fynda vinylspelaren att spela dina nya skivor på 

Samlade du också på hockeykort? Vilka av dessa minns du? 

Häng med på fototrenden med de här gamla favoritkamerorna
 

Sök bland gamla telefoner och fynda din nalle från -00