Föreviga semestern – här fyndar du de häftigaste drönarna

Sommaren är i full gång och semesterbild efter semesterbild avlöser varandra på sociala medier.
För dig som älskar att föreviga speciella stunder är det numera möjligt att avancera fotoalbumet med bilder från ovan.
Vi pratar inte om en selfie-stick. Vi snackar drönare.

Soliga dagar på stranden, färgglada drinkar eller vackra solnedgångar – allt vill vi fånga på bild. Sommaren är väl ändå om någon tid då i alla fall Sverige bjuder på lite mer fantastiska kulisser än under övriga tiden på året, men det är inte alltid du lyckas ge en rättvis bild av varken din plats eller det du upplever. Nu finns dock möjlighet att fånga hela omgivningen i sin absoluta perfektion – från ovan. 

Drönare är den nya, heta prylen när det kommer till att dokumentera. För dig som inte har koll på det senaste tillskottet på marknaden så är det en fjärrstyrd luftfarkost som i dag allt som oftast har en inbyggd kamera. Med hjälp av den nya tekniken kan många av farkosterna styras genom en app i telefonen och både ta bilder eller filma omgivningen som den svävar över.

Så vad kostar en drönare? Prislappen skiljer sig såklart beroende på funktion och bildkapacitet, precis som på andra kameror, men brukar börja runt tusenlappen och kan fortsätta upp nästan hur högt som helst för de mer avancerade modellerna. På Tradera finns dock en hel del modeller att fynda till pangpris.

Vi har listat fyra olika varianter för dig som vill få ut det bästa av dina sommarminnen – utan att behöva tömma hela plånboken. 

1. För nybörjaren
För dig som är nybörjare kan denna Parrot Bebop 2 passa perfekt att prova på i sommar. Den är enkel att använda och kan både ta fina bilder, filma och har en inbyggd stabilisator för bästa kvalitet. Så här mycket kostar den i dag.

2. För semesterfiraren
För dig som hellre lutar dig tillbaka kan denna WALKERA QR X350 PREMIUM göra dokumentationen åt dig helt och hållet. Den kan nämligen flygas både manuellt och automatiskt, bland annat finns en cool funktion som gör att drönaren följer dina rörelser. Visst låter det häftigt? Läs mer här.

3. Trendigt och bra för plånkan
Även denna Husan X4 H501SS har en så kallad ”Follow me”-funktion, men den här är något snällare mot plånboken. Drönaren är dessutom tillverkad i svart design toppat med snygga gulddetaljer – faller den dig i smaken?

4. En intelligent variant
Med den här drönaren från Yuneec behöver du inte oroa dig för att flyga in i hinder då den är utrustad med en så kallad real sense, som upptäcker hinder och navigerar intelligent. Smart va? Så här ser den ut.