Här är Traderas mest udda objekt – just nu

Det finns många saker vi människor behöver – men ärligt talat rätt många vi faktiskt kan klara oss ganska bra utan också.
Vad sägs exempelvis om en vaxfigur av Hannibal Lecter i naturlig storlek, en sten från inspelningen av en Hollywoodfilm eller ett detaljerat, anatomiskt set?

Udda objekt på Tradera attraherar samlare – och människor som aldrig mer kommer att ha problem att hitta samtalsämnen vid middagsbordet, förstås.

Med en riddarrustning i vardagsrummet kan du vara ganska så säker på att ditt hem sticker ut i mängden. På Tradera finns det alltid en mängd unika auktioner som pågår, men vissa objekt får minst sagt medlemmarna att höja på ögonbrynen mer än andra. Här är några av de mest udda auktionerna för dig som, ja, söker det där lilla extra i vardagen.

1. Hannibal Lecter i naturlig storlek
Världens mest kända seriemördare var till salu. Han såldes i somras, men självklart har han en självklar plats på listan av udda objekt på Tradera. Figuren är gjord av vax och stoltserar i naturlig storlek – med honom i hemmet hade du garanterat blivit en snackis i bekantskapskretsen. Vill du se hur han ser ut i all sin prakt? Kolla bilderna här.

2. Freddy Kreugers huvud
Känner du att en hel seriemördare som inredningsdetalj kanske är lite för mycket kan du satsa på någon enstaka del i stället. Barnmördaren Freddy Kreuger från rysaren Terror på Elm Street är till exempel till salu på Tradera – eller, åtminstone hans huvud. I vax. Visst får vi mardrömmar av att bara titta på bilderna?

3. Bebisdocka till salu
En Reborn är inte riktigt vad det låter, åtminstone inte i samlarkretsar. BlueBell  har målat hår som ser ut som bebisfjun, men är en så kallad Reborn-docka. Samlardockorna skapas för att efterlikna riktiga bebisar – och det gör de verkligen. Ta en titt och avgör själv – är det här dockor eller riktiga bebisar, egentligen? 

4. Harrison Fords servett – och en sten från Marvel’s Thor
Att ha rekvisita från filmer hemma kan vara en riktigt bra början till intressanta samtalsämnen. 1997 såg vi Harrison Ford flyga i filmen Air Force One och nu kan en av servetterna från inspelningen bli din. Så här ser den ut, känner du igen den? 
Om du är ett riktigt superhjältefan kanske du till och med känner igen rekvisita från Marvel’s Thor, som hade premiär 2011? Nu kan du köpa en bit av det stenmonster som Thor slåss mot i början av filmen. Här ser du bilder – och prislapp.

5. Ett skelett i naturlig storlek
För dig som själv inte har några skelett i garderoben finns det möjlighet att köpa hem ett i naturlig storlek. Från 3 900 kronor kan ett benrangel i fint skick bli ditt, men vi skulle nog tipsa om att ha det någon annanstans än i vardagsrummet när du har besök – eller vad tror du om att få middagssällskap av den här skönheten?

6. En majblomma från 1959
År 1959 började en torsdag i den gregorianska kalendern. Det var inte bara året då Fidel Castro blev Kubas nya ledare, ön Cypern blev självständig, Sound of Music hade urpremiär i New York och Barbiedockan presenterades i USA – det var även året då den här vackra majblomman blev ännu ett måste bland samlarna. Majblommorna har sålts sedan 1907 och är fortfarande en fin vårtradition.  Här ser du hur den första blomman såg ut. 

7. Fosterutveckling på nära håll
Läran om organismers uppbyggnad kan vara väldigt fascinerande. För dig som pluggar till läkare, har ett extra stort intresse för anatomi eller helt enkelt bara vill ha en ordentlig ice-breaker där hemma finns det flera anatomiska modeller att fynda på Tradera. Här ser du fler anatomiska modeller som ligger ute till försäljning på Tradera.