Gissa priset – på kända muminmuggarna

Det bästa med semestern är att kunna avnjuta en längre frukost med en kopp te eller kaffe, gärna uppdukat med finporslinet. När vi talar om trollen så är det just Mumin som gör succé på borden – men den kända samlarfiguren kostar en slant.
Nu ligger den mest eftertraktade muggen ute till försäljning på Tradera.

Den finska porslinsfabriken Arabia har sedan 1990 tillverkat mängder av muggar med muminmotiv som har kommit att bli ett hett samlarobjekt. Samlingen består av 72 olika muggar som alla är personliga med sin egen historia och värderas högt på marknaden i dag. På Tradera går det nu att hitta flera av objekten från de olika utgåvorna men det är lätt att sätta kaffet i halsen när man ser prislappen på vissa av dem. Den dyraste muggen som har sålts på Tradera gick nämligen för hela 79 000 kronor och är en av de mest eftertraktade muggarna hos samlarna. 

Nedan har vi listat några av de mest populära motiven på muminkopparna – inklusive den omtalade dyrgripen som faktiskt går att hitta på Tradera just nu.

Succémuggen som alla vill ha
Den mest värdefulla muggen som tidigare såldes till en rekordsumma på Tradera tillhör alltså den numrerade Fazer-serien och tillverkades 2004 och gavs ut i 400 exemplar. Nu finns den återigen att klicka hem – dock till en något nättare slant på 69 000 kronor.

Samlarfavoriten 
En av samlarnas favoriter är serien Stockmann. Det är en av de senast tillverkade upplagorna som gavs ut 2012 för att hylla det finska varuhuset Stockmann som firade 150 år. Just nu finns det flera objekt ute från serien här där du bland annat kan buda hem både din alldeles egna mugg eller en uppsättning till hela familjen.  

Sommarens favoritmugg
Lata dagar på landet börjar väl allra bäst med ett dopp i det blå och vi låter gärna Mumin inspirera oss till härliga simhopp i sommar - den här muggen tackar vi inte nej till att dricka morgonkaffet ur varje dag under semestern, helst ända fram tills dess att löven byter färg.